Mies ja kaksi lasta Mustasaarella leikkimässä lampaan kanssa.

Ihmisoikeusverkosto

Kaupungissa toimii vapaamuotoinen ihmisoikeusverkosto, joka kokoaa työntekijöitä eri toimialoilta ja liikelaitoksista kehittämään yhdessä tasa-arvoisempaa ja yhdenvertaisempaa Helsinkiä.

Verkostossa on tarkoitus rakentaa ihmisoikeusperustaisempaa kaupunkia, joka on kaikkien helsinkiläisten näköinen ja josta jokainen asukas voi löytää itsensä. Ihmisoikeusverkostossa kannustetaan ajattelemaan luovasti uusia ratkaisuja yhdenvertaisuuden ja sukupuolten tasa-arvon turvaamiseksi yli toimialarajojen.

Verkosto on vuorovaikutteinen alusta kaupungin työntekijöille, jotka haluavat ehkäistä syrjintää ja purkaa määrätietoisesti eriarvoistavia rakenteita kaupungin palveluissa. Verkostossa on tarkoitus syventää omaa osaamista,  ideoida uusia avauksia sekä tarjota tukea yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseen omassa työssä.

Kuka tahansa kaupungin työntekijä terveydenhoitajasta opettajaan, insinööristä informaatikkoon ja pysäköinnintarkastajasta erikoistutkijaan voi osallistua verkoston toimintaan. Kaikki työntekijät voivat osaltaan edistää tasa-arvoisempia ja yhdenvertaisempia palveluita.

Ihmisoikeusverkosto järjestää säännöllisesti ihmisoikeusiltapäiviä, joissa käsitellään eri teemoja isommalla porukalla. Lisäksi ihmisoikeusverkosto toteuttaa pienempiä työpajoja, joissa työstetään erilaisia työkaluja sekä suunnitelmia yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi kaupungissa. Verkoston Teams-kanavalla keskustellaan ja jaetaan vinkkejä, tietoa tilaisuuksista ja ajankohtaisia uutisia ihmisoikeuksista.

Verkosto on laatinut  turvallisemman tilan periaatteet, joita noudatetaan kaikissa sen tilaisuuksissa.

Nuoret istumassa Tiedekulmassa ja juttelemassa toisilleen.

Tule mukaan rakentamaan ihmisoikeuksien kaupunkia!

Kaikki kaupungin työntekijät voivat liittyä ihmisoikeusverkostoon. Verkostoon liittyminen ei velvoita mihinkään, vaan voit osallistua toimintaan oman kiinnostukseksi mukaan. Käytä liittymisen yhteydessä työsähköpostiosoitettasi eli @hel.fi tai @edu.hel.fi.

Liity verkostoon