Helsinki on kaupunki täynnä erilaisia tarinoita. Viittomakielinen Safira, joka piipahtaa keskustakirjastossa Oodissa aina töiden jälkeen. 85-vuotias isoisoisä, joka muutti Malmin lentokentän kupeeseen Kiteeltä nuorena miehenä. Paikallisen yrityksen toimitusjohtaja, joka käy suomen kielen kielikahvilassa Viikin kirjastossa. Syksyllä ensimmäisen luokan aloittava Johannes, jonka lempipaikka koko maailmassa on Mellunmäen metroasema, koska hän rakastaa metroja ja päätepysäkki on jollain tapaa erilainen kuin muut asemat. Hindumies, joka suutelee puolisoaan Töölönlahden rannalla ja kokee olevansa maailman onnellisin ihminen. Paperiton, joka on huolissaan pääsystä terveydenhuoltoon. Ruotsinkielinen Pihlajamäestä. Pyörätuolia käyttävä saamelainen. Kaikki erilaisia, kaikki helsinkiläisiä.
Kaupungissa on satojatuhansia yksilöllisiä tarinoita, jotka ovat osa Helsingin identiteettiä. Jokainen tarina on arvokas Helsingin tulevaisuuden kannalta. Jokaiselle kuuluu oikeus kaupunkiin.
Helsingin tavoitteena on olla ihmisoikeuksille rakentuva kaupunki. Kaupunki tekee jatkuvasti työtä sen eteen, että asukkaiden ja kaikkien täällä aikaa viettävien tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuvat. Helsinki haluaa kehittyä kaupungiksi, jossa kaikki saavat näkyä, kuulua, elää ja osallistua tasa-arvoisina ja yhdenvertaisina ilman minkäänlaista suoraa tai välillistä syrjintää.
Kaupunkitasoista palveluiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kehittämistä koordinoidaan kaupunginkanslian viestintäosaston osallisuus ja neuvonta –yksiköstä. Lisäksi jokaisella toimialalla on tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä.